H ΕΔΥΤΕ και ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση - GR digiGOV innoHUB - διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Συστήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID) και ο κανονισμός eIDAS» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 από τις 16:00 έως τις 17:30.


Η διαδικτυακή παρουσίαση θα αφορά τον Κανονισμό 910/2014 της ΕΕ, γνωστό και ως eIDAS (Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση, Πιστοποίηση και Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης) και θα επικεντρωθεί στο τμήμα του κανονισμού που αφορά την ηλεκτρονική αναγνώριση και την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Θα αναλυθεί τόσο η υιοθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικής ταυτότητας από τα κράτη μέλη, όσο και η πρόταση αναθεώρησης του κανονισμού (eIDAS 2.0) και η εισαγωγή του EU Digital (EUDI) Wallet για τη διαχείριση της ταυτότητας από τους ευρωπαίους πολίτες.

Mέρα: 

Πέμπτη 15.06.23 | 16:00 - 17:30

Τοποθεσία:

Διαδικτυακά 

(Ο σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη θα αποσταλεί μετά την εγγραφή)

Oμιλητής:

Δρ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης


Ο Δρ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και στην Κρυπτογραφία, και εργάζεται ως εξωτερικός εμπειρογνώμονας σε θέματα κρυπτογραφίας για τον European Union Agency for Cybersecurity (ENISA). 
Έχει υπηρετήσει για 7 χρόνια ως μέλος της ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ατζέντα: 

  1. Χαιρετισμός - Σπύρος Καπετανάκης | Επικεφαλής Τμήματος Συμμετοχικότητας και Ανοιχτών Δράσεων, Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΔΥΤΕ.
  2. ΠαρουσίασηΔρ. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης | Αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών & συνεργάτης ΕΔΥΤΕ 
    • Εισαγωγή στον Κανονισμό eIDAS.
    • Τα συστήματα eID κατά eIDAS και ο ρόλος τους στον κόμβο eIDAS.
    • Ποια συστήματα eID συμβατά με τον eIDAS έχουν υιοθετηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια η κατάσταση στην Ελλάδα 
    • Η αναθεώρηση του κανονισμού (eIDAS 2.0), η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού από τα κράτη μέλη και ο στόχος της αυτο-κυρίαρχης ταυτοποίησης (self-sovereign identification, SSI).
  3. Τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα - Αγγελική Μπαλού | Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γενική Δ/νση Ψηφιακής Διακυβέρνησης
    Γ .Γ. Ψ .Δ.Α. Δ.
  4. Ερωτήσεις - Συζήτηση

Διάρκεια: 

Έως 90 λεπτά

 

Εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών των ενημερώσεών μας,  για να ενημέρωνεστε για τα νέα και τις δράσεις του DigiGov.grnet.gr.