Η Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΔΥΤΕ σας προσκαλεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 (16:00 - 17:30) να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα:

"Εργαλεία αξιολόγησης της διαλειτουργικότητας – Διαμορφώνοντας τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες του μέλλοντος"

Πώς να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο ωριμότητας της διαλειτουργικότητας μιας ψηφιακής δημόσιας υπηρεσίας


Η παρουσίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων εκπαίδευσης, ενεργοποίησης και διάχυσης της τεχνογνωσίας που διαχειρίζεται το Τμήμα Συμμετοχικότητας και Ανοιχτών Δράσεων και θα παρέχει μια επισκόπηση των ευρωπαϊκών εργαλείων αξιολόγησης της διαλειτουργικότητας (Interoperability Assessment Tools - IATs), τα οποία υποστηρίζουν τις δημόσιες διοικήσεις ώστε να καταστήσουν τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες διαλειτουργικές εξ’ ορισμού.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν όσους εμπλέκονται σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες σε παραγωγή ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών, να μειώσουν το κόστος και να ξεπεράσουν τα ζητήματα διαλειτουργικότητας. Αυτό συμβαίνει, επαναχρησιμοποιώντας διαθέσιμες υπηρεσίες με αποτελεσματικό τρόπο, κάτι που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα της υπηρεσίας ενώ παράλληλα ωφελεί τους πολίτες και τις δημόσιες διοικήσεις.

Τα εργαλεία αξιολόγησης της διαλειτουργικότητας (Interoperability Assessment Tools - IATs),  είναι διαδικτυακά ερωτηματολόγια που καλύπτουν όλες τις διαφορετικές πτυχές της διαλειτουργικότητας στα διαφορετικά επίπεδα (θεσμικό - legal, οργανωσιακό - organisational, σημασιολογικό - semantic, τεχνικό - technical), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας (EIF).

Yποστηρίζουν τις δημόσιες διοικήσεις ώστε να επιτύχουν το επόμενο επίπεδο ωριμότητας της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Η ομάδα έργου παρέχει πρακτική υποστήριξη επί της διαδικασίας των ερωτηματολογίων, τα οποία παρέχουν προσαρμοσμένες προτάσεις για τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες.

Σκοπός της παρουσίασης είναι η εξοικείωση του κοινού με τα εργαλεία αξιολόγησης της διαλειτουργικότητας και  να κατανοηθεί ποια εργαλεία είναι σχετικά και χρήσιμα ανά περίπτωση, ανάλογα με το πού θα ήθελε κάποιος να επικεντρωθεί.
 

Mέρα: 

Πέμπτη 23.02.23 | 16:00 - 17:30

Τοποθεσία:

Διαδικτυακά 

(Ο σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη θα αποσταλεί μετά την εγγραφή)

Oμιλητές:

Ατζέντα: 

  • Εισαγωγή
  • Κεντρική ομιλία, Δρ. Raul M. Abril 
  • Εισαγωγή στα εργαλεία αξιολόγησης της διαλειτουργικότητας (Interoperability Assessment Tools - IATs)
  • Εστίαση στα διάφορα εργαλεία (IMAPS, IMAPS specs, SIQAT, GIQAT)
  • Πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής
  • Ερωτήσεις για το κοινό
  • Συζήτηση

Διάρκεια: 

Έως 90 λεπτά

 

Εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών των ενημερώσεών μας,  για να ενημέρωνεστε για τα νέα και τις δράσεις του DigiGov.grnet.gr.